La Picioru’ Porcului

Dacă tâmpitu’ ăla nu musca din măr, acum eram cu toţii-n paradis!

Dulce-acrisor, sa va-ndopati popor. Am zis!

Posted by joeindianu pe 30/04/2009

Motto:  Proverb chinezesc: Cuvantul este vocea spiritului.

              Proverb romanesc: Manca cu pâne sa te saturi.

 

De vre-o luna am pofta de mancare chinezeasca. Si tot de atunci ma tot mint ca o sa gatesc asa ceva.  Acum, in sfarsit am facut-o (mancarea). Tin sa precizez ca este genu ala de mancare despre care la sfarsit spui: „mmm, cre ca o s mai fac”! M-am suit pe Google si dai cu retete. Am gasit neste retete da nu m-au satisfacut. Dupa care mi-am dat seama ca daca imi doream satisfactie nu eram unde trebuia. Asa ca am dat search pe google la „free porn”. Dupa ce am terminat si cu asta m-am intors la retete. Le-am analizat, le-am comparat le-am selectat si la sfarsit le-am amestecat. Concluzia e ca mancarea asta nu are un nume asa ca am botezat-o eu. Mi-am scos talentu din sertar l-am lasat pe maestrul Cohen sa ma bage in stare artistica si a iesit ce va prezint:

 

Ling Ceapuk (mancare chinezeasca)

Ingrediente (pentru vreo 2-3 portii – in functie de gabaritul vostru si al persoanei cu care mancati):

doi piepti de pui flasci si beliti (adica dezosati si fara piele – daca nu puteti voi sa ii aduceti in starea asta), 500g de pasta de rosii, 300g de alune, 3 morcovi,5 ardei (rosii si galbeni), un ardei iute, vreo 5-6 ciuperci maricele, cateva linguri( de otet, de ulei de faina, de suc de lamaie,de mustar, de zahar,de miere) 2 cuburi de knorr, o capatana de usturoi, 300g de coniac si condimente (sare, piper, busuioc, cimbru, rozmarin si orice va mai trece prin cap).

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Pui Chancuncoi: se decaloteaza si ciomageste (se dezoseaza si i se scoate pielita – daca nu e deja asa) si se taieCoapse de mulatra cuburi de vre-un centimetru patrat. Se scurge bine de zemurile naturale. Se incinge o tigaie ceva mai adanca si se arunca in ea vreo 2 linguri de ulei (nu mai mult) apoi se aseaza in ea puiu’ ca o mireasa pe pat (adica cu grija bah!!). Se strivesc cu coada cutitului vreo 5 catei de usturoi si se pune o lingura rasa de rozmarin, necesar amestecului ca Orbit-ul la prima intalnire. Se lasa sa  se prajeasca vreo 5-7 min la un foc mai iute. Se mangaie cu vreo 3 linguri de miere rase si se lasa sa se faca in legea lui (adica dati focu un pic mai incet) amestecand din cand in cand. Intre timp se amesteca doua linguri babane de bulion cu doua linguri de otet si cu doua linguri de suc de lamaie (merge si helas) se trantesc niste piper si sare si se amesteca cu vigoare. Cand vedeti ca puiul a capatat culoarea coapselor de mulatră (fig. 1 – Coapse de mulatra) ii trantiti substanta descrisa mai sus si amestecati. Se mai lasa la foc inca vreo 10 minute pana se ingroasa toata mermeleala. Cu 4 min inainte sa il stingeti ii trantiti un danf de destinctie si puneti vreo 2-3 linguri de coniac (restul pana la 300g il trantiti in pahar si il beti – eu asa am facut ca oricum la altceva nu imi mai trebuia). Lasati sa se mai evapore alcoolul si aruncati ca decoratiune 100g de alune. Il mai lasati un pic apoi stingeti focul si il lasati sa se odihneasca. (tineti-l cald)                                                                                                                  

 

Sos Cucu-bao: Din cele doua cuburi de knorr faceti cam 500g de supa. 6 linguri de ulei incinse ca capu’ de politai in intersectie vara se sting cu 2 linguri rase de faina alba ca cocaina de Columbia (2 cacofonii intentionate) apoi se pune o ceasca de supa peste sa le impace. Separat se amesteca doua linguri de pasta de rosii cu doua linguri de mustar iute, sare, piper, cimbru si busuioc si se pun in oala de mai sus. Intr-o tigaie incinsa puneti 3 linguri de zahar si le lasati sa se caramelizeze. Dupa ce s-a caramelizat il turnati peste toata combinatia de mai sus ca sa complice lucrurile. Adaugati si restu de supa pana aveti o compozitie ca smantana de taran ardelean (nu albă ci groasa!!)! Dati in doua clocote si il treceti pe banca de rezerve.

 

Legume Nam Su-Tien: Morcovii se dau pe o razatoare fina iar ardeii se taie cubulete cam de juma de centimetru.picture-0131 Ciupercile se taie si ele mari (in jumatate si jumatatea se feliaza gros) – puteti sa puneti si coditele ca nu au nici un diferend cu restu. Morcovii si ardeii se pun intr-un vas si se tortureaza cu o mana santoasa de boia iute. Tocati marunt si un ardei iute ca nu strica. In niscaiva ulei incins se pun morcovii si ardeii la foc potrivit. Manuiti focu cu grija ca legumele nu trebuie sa se inmoaie(deci nu puneti cocolino). Lasati-le sa ameteasca putin in tigaie si aduceti ciupercile sa le invioreze. Trageti o sare si un piper sa le dea contur. Amestecati cu incet si aveti grija sa nu se maroneasca (astea nu tre s ajunga ca coapsele de mulatra). Cand decideti ca sunt gata (vreo 10 min) aruncati peste ele cealalta suta de grame de alune (ultima suta se mananca pe parcurs) si vreo lingura de sos de soia (daca nu aveti tot aia).

 

Puiu cu gustu lui dulce-acrisor te imbie cum te imbie fanta lemon si un baton de snickers dupa o noapte de betie.picture-0151 Legumele semi prajite tari dar si moi sunt ca  piciarele unei tinere atragatoare ce se deschid in fata ta iar iuteala lor agilizeaza mintea ca sa iti poti aduce aminte ca prietenul respectivei lucreaza la BGS si e in drum spre casa. Sosul este berea pe care o bei cu prietenii in timp ce le povesteti cati bodyguarzi de BGS ai batut tu inainte sa te rapuna.Am mancat cu toata fata.  Sa aveti mancare la pohta.

 

La final un banc:

Doi prieteni vechi se reintalnesc dupa lunga absenta a unuia dintre ei in China. La reuniune respectivul aduce dupa el un prieten chinez. Se ajunge la partea de prezentari si chinezul se adreseaza romanului:

– Chan Cuncoi

-Ce?

-Chan Cuncoi

-Aaaaa…incantat de cunostinta! Eu sunt Marin. Marin cu doi!

2 răspunsuri to “Dulce-acrisor, sa va-ndopati popor. Am zis!”

  1. didu said

    buuuun! Pofta mi-ai facut…de mancare, ca de gatit mi-e lene oricat de imbietoare ar fi mulatrele din reteta ta. Foarte dragut postu’ si de data asta. Astept unu’ prost ca sa te pot trasni cu un comentariu bun…

  2. Al said

    Vere…..ne-ai umplut de satisfactie!!!!! dar te rog, nu mai amesteca mancarea cu „free porn”, iti bati joc de propriile creatii. Rusinica!

Lasă un răspuns către Al Anulează răspunsul