La Picioru’ Porcului

Dacă tâmpitu’ ăla nu musca din măr, acum eram cu toţii-n paradis!

Sa vă clatiţi bine…

Posted by joeindianu pe 03/06/2009

Motto: De muschii tăi m-am lamurit măi ramolite,

                 Ai pectoralii aia, zici ca sunt clătite…

Disclaimer: Mancare pentru copilul tembel rebel din mine……deci d-aia am eu burta?!?

Acest post este unul intarziat. Reteta de fata a fost facuta duminica, refacuta luni (bigger, better and uncut) iar postul apare acum. Initial trebuia sa fie un cadou de 1 iunie pentru toata adunatura de cacatori de scutece dinauntrul celor 4,72 cititori ai blogului meu. Evenimentul fiind deja consumat va prezint ce a mai ramas (va garantez ca nu a ramas nimic din preparate)….adica reteta. Este o chestie simpla dar genul de simplu pe care il devorezi pe nesaturate cu toata moaca.                                                                                                                                                                                                            Picture 028

Necesar marfa: un litru de lapte batut de soarta, 2 oua de taran rascoapte (cald domne, cald!), faina alba cu trei de zero, 2 piepti de puicute fragede (max. 20 ani), o lamuie facuta bine (coapta bine), mustar, bulion,2 cepe cat ochii,un cascaval de la nasu,  4 banane mari si tari (atentie fetelor, chiar o sa va trebuiasca in reteta), juma de kg. de capsuni, o galeata de Finetti (nu va trebuie mai mult de 4 linguri da’ nu strica), nuca si cam asta e tot. 

Se face un aluat pentru clatite (un litru de lapte batut – ies mai pufoase asa decat cu lapte dulce – doua oua, un varf de cutit de bicarbonat, faina si un pic de sare) si se munceste la clatite pe caldura asta pana iti aluneca ochii din orbite de transpiratie. Se lasa la racit….ochii.Picture 016

Umplutura: Pieptii de puicute se mangaie lasciv apoi de taie fasii si apoi cubulete cam de juma de centrimetru (se poate face asta cat inca e semi-inghetat). Cepele se curata si se dau pe razatoare apoi se storc de zeama (cu mana). Intr-o craticioara se incing vreo 3 linguri de ulei si se da ceapa la calit la foc mic. Cand s-a inmuiat ceapa se adauga si puiul. Se lasa sa se faca in legea lui. Intre timp se amesteca 2 linguri de pasta de rosii cu o lingura jumate de mustar iute. Se indoaie cu 2 linguri de apa si se amesteca bine. Se adauga rozmarin (total necesar!) si cimbru, dupa ochi (aia uscati). Se mai adauga 2 linguri de zeama de lamaie (helas, just as good), un pic de boia iute, si se amesteca vanjos pana se inglobeaza totul bine. Cand puiul (in care mai amestecati si voi din cand in cand,nu?) are culoarea alba, adica e aproape gata se adauga sosul se amesteca si se lasa sa dea in vreo 2 clocote.                                                                                                                                                      Picture 017

Fill her up: Se pune cam o lingura de umplutura in centrul clatitei si se impacheteaza in felul urmator: partea stanga si cea dreapta peste umplutura, apoi sus si jos. Trebuie sa va iasa ceva patrat. Ghidati-va dupa poze!

Chestiile patrate care v-au iesit se pun la prajit mai intai pe partea impaturita apoi pe cealalta (intoarceti cu grija ca sa nu se rupa). Trebuie sa capate o crusta maronie (vezi fig. x). Cand le scoateti din tigaie radeti niste cascaval pe razatoarea fina. Se halesc calde.Picture 037

Desert: Aici m-am inspirat din niste clatite pe care le-am mancat in Franta care la ei se numesc galletes. Se lasa finetti-ul la caldura sa se topeasca si asa o sa puteti sa il intindeti mai bine. Se intinde pe clatita apoi presarati niste miez de nuca putin sfaramitat apoi adaugati jumatate de banana taiata pe lung (a se vedea poza cu insinuari faliene). La fel se face si pentru capsuni care se taie in jumatati in prealabil.Picture 043

Picture 046

Usor de facut, usor de mancat si numai bune de facut cadou. Eu asa am facut.

Promit ca urmeaza si un post mai ‘telectual. Sa aveti clatite la pohta de viata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: