La Picioru’ Porcului

Dacă tâmpitu’ ăla nu musca din măr, acum eram cu toţii-n paradis!

Friganele 2.0

Posted by joeindianu pe 17/05/2010

Motto: Friganele ca-n Bucuresti, ‘n-toata tara nu gasesti!!

 

Disclaimer: Captain Joe’s Friganele: The Breakfast of Champions!!!

[…] si uite asa se facea ca se facu dimineata. O dimineata d-aia cu foame-n gat si soare bland. Cum e sambata in mai. Stiti voi. Si pentru ca aveam multa treaba am decis sa fac ceea ce trebuie….sa o evit cu stil. Stilul e mai jos:

Paine, lapte, oua, rosii, usturoi, ulei, cascaval, kaiser si chef.

O paine mai tare se taie in felii cam de un deget grosime (un centimetru juma pentru aia cu degete subtiri). Aruncati un pic de ulei intr-o tava apoi asezati feliile cu fata in sus (sa va vad acu cum le gasiti fata). Le stropiti cu putin ulei, niste sare si le lasati sa se uite pe geam pana va ocupati voi de restu.

Reteta de fata este un amalgam de amestecatura deci prin urmare are mai multe faze. Faza scurta si faza lunga.

Taiati doua rosii (la 9 felii de paine cam 2 rosii medii) in cubulete marunte cat va duce mana si cutitu. Puneti sare ca sa lase zeama si un pic de ulei.  

Apoi zdrobiti de pereti vre-o patru catei….de usturoi si ii aruncati acolo. Daca detineti blender…nu va bagati p**a-n el ci aruncat compozitia asta si blenuiti-o foarte putin. Puneti toata smecheria asta pe feliile de paine si lasati sa zemuiasca.

Intre timp taiati kaiserul in felii subtiri si il asezati peste rosii presand usor cu pumnul, astfel incat toata zeama din rosii sa inmoaie miezul.

Radeti pe razatoarea mica un pic de cascaval peste fiecare felie si dati tava 10 minute la cuptor. Intre timp bateti vre-o opt oua turnati lapte peste ele cat incape si adaugati in felul urmator: sare, piper, cimbru, un varf de chimen si un varf de rozmarin.

Intre timp scoateti tava de la cupor, in care cascavalul s-a topit si kaiserul a prins o crusta draguta. Radeti din nou cascaval, de data asta pe razatoarea mare si ceva mai mult si turnati ouale peste. Lasati vreo 10 minute ca painea sa absoarba laptele si dati la cuptor.

Nimic mai simplu.

Saptamana viitoare e ziua lu’ mama deci candva in curand o sa fie o reteta de tort. You have been warned!!

Va doresc tot binele din lume chiar daca mie imi ramane mai putin!

Un răspuns to “Friganele 2.0”

  1. mayaray said

    miss u. si toate papa bun pe care le-ai facut, le vei face si la care nu s-a mai gandit nimeni pana acum. ai putea avea un retaurant cochet si cosy numai al tau, numai pentru Oameni in care clientii sa se simta musafiri, sa se simta ca acasa, sa isi aminteasca in gustul mancarurilor cele mai frumoase sentimente si momente din viata. (probabil ca s-a facut deja un film pe tema asta…) anyway.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: